Kako Se Zapalio Rat U Ukrajni, Moje Mišljenje.

politika



Na teritoriji Ukrajne je postajalo jedan sloj stanovništva koji su bili za ocepljenje od ukrajne i za pristupanje u Evropsku Uniju, to je uzrokovalo eskalaciji vojnih sukoba izmedju Rusije i Ukrajne. Na veliko iznenadjenje kao alternativa na naftni embargo Ruskog gasa javlja se Jadranski naftovod što je iznenadjujuće rešenje, tako da Hrvati mogu da imaju velike dobitke od Ukrajnske krize. To je teška situacija jer je to iscenirani napad koji ima za cilj destabilizaciju Rusije.


U svetu se javljaju razne destabilizijuće aktivnosti, a to su razni vidovi širenja straha i zastrašivanja kao metode da se slabi volja naroda. U Republici Srpskoj vlada veliki haos. Pojavljuju se dojave o postavljenim bombama u školama i nekim javnim ustanovima, policija je puna posla što je opomena da ovaj region mora da saradjuje sa zapadom.


Mnoge zemlje koje su članice Evropske Unije nisu zadovoljne životom koji pruža ova Evropska integracija, pa se okreću nekim rešenjima koji su isto tako filozofija zapadne alijanse, ali je to još u povoju, rezultate će mo tek videti.U susednoj Sloveniji menja se model ekonomskog razvoja po ugledu na zapadno evropske zemlje kao što je Danska ili Finska. Slovenci su nezadovoljni trenutnom situacijom i načinom kako se vodi privrda Slovenije.


U nemačkoj je veliko neslaganje oko problema Ukrajnske  krize, jedni su mišljenja da nemačka ne treba da učestvuje finansijiski u ovim aktivnostima , dok drugi misle da treba da prate direktive Evropskog Fronta. Nemačka u Ukrajnskom ratu pokazuje uzdržanost ali i ona učestvuje u naoružavanju separatista iz Ukrajne, tako da je situacija na političkoj sceni uglavnom okrenuta ka uplivu stranog kapitala u Ukrajnu u vidu vojne pomoći.


Mnoge zemlje Evropske Unije su za izvoz Ruskog gasa i protiv su sankcija Rusiji, ali su direktive Evropskog Fronta drugačije i oni smatraju da treba učestvovati i u ovim aktivnostima , kao finansijer ratnih aktivnosti. Madjarska i Poljska kao i ostale članice Evropske Unije se salažu za izvoz Ruskog gasa.

Vladimir Vasiljevic

Ja sam bloger koji ovim blogom komentarišem ekonomska zbivanja u Srbiji iz mog ugla.

Post a Comment

Previous Post Next Post