Rat U Ukrajni Veliko Zlo koje Preti Svima.

politika



Nemačka Republika ke odlučila da pošalje konvoj vojnika u BIH radi mira i stabilnosti u tom regionu. To je EUFOR organizacija koja pomaže u kriznim zonama kopnene bezbednosti da se obezbede uslovi za nesmetano društveno funkcionisanje. Rat u Ukrajni je ništa drugo nego epilog razvoja novog svetskog poretka koji se baštini na širenju NATO -a na istok i pokoravanju svih država sveta novoj strukturi moći država u svetu. Taj koncept je star preko 30 godina, još od nekih radova koji su uspostavili neke teze o novoj državnoj podeli sveta.


U Srbiji su svi iznenadjeni jer ministar spoljnih poslova Ruske Federacije nije došao u zvaničnu posetu, ali je ipak došlo do neke saradnje, Sergej Lavrov je poslo poziv našem ministru Selakoviću da poseti Rusku Federaciju.


U Madjarskoj je uvedeno vanredno stanje 24. maja 2022. ovo stoga jer rat u susednoj Ukrajni ugrožava i preti nacionalnoj bezbednosti Madjarske. Na taj način po mišljenjima vlade Madjarske štiti se finansijiski i društveni položaj ove države.


Vlada Albanije je insistirala na proklamaciji projekta Otvoren Balkan koji se zasniva na povezivanju regiona po pitanju infastrukture koja bi pratila ekonomske trendove u regionu. 

Vladimir Vasiljevic

Ja sam bloger koji ovim blogom komentarišem ekonomska zbivanja u Srbiji iz mog ugla.

Post a Comment

Previous Post Next Post