Kako Rat U Ukrajni Nije Završen, Nego Traje Tako Dugo?

Politika



Ako se pitate zašto rat u Ukrajni traje tako dugo, moj odgovor za to je da je to sve plan zapadne alijanse i da Rusija samo služi da taj plan ispuni. Rat u Ukrajni po mišljenju čelnika Evropske Unije će uticati na ubrzanje procesa integracije zemalja koje su u procesu integracije.


Ovaj rat je trebao da se završi mnogo ranije, ali postoje odredjeni intresi da on traje duže. To su pre svega intresi vojnoindustrijiskog kompleksa koji troši svoje proizvode i tako se zagreva ekonomija rata.Nemačka Republika zajedno sa Sjedinjenim Američkim Državama šalju vojnu pomoć Ukrajni u vidu raketnih sistema i savremenih radara protiv Ruske avijacije. Rusija je direktno zapretila Sjedinjenim Državama da će odgovoriti na te korake zapadne alijanse.


Neke članice Evropske Unije su za ubrzanje procesa integracije kako ne bi došlo do kvarenja vojnih planova Pentagona. Ambasador Italije Kašo je dao inicijativu Srbiji da nastavi da ide u pravcu Evropskih integracija i pored krize u Ukrajni.


Rat će uticati na mnoge nestašice roba u svetu, jer je Rusija veliki izvoznik i uticaj globalnih ekonomskih sankcija će uzdrmati svetsko tržište roba. Problem hrane i gladi se ističe kao krucijalan kada govorimo o krizi u Ukrajni. Rusija je popustila i dozvolila izvoz hrane iz Ukrajne pod uslovom da Ukrajna očisti more od postavljenim ubojitih mina.

 

Smatra se da je hrana glavno oružije u krizi koja trenutno pogadja Evropsku Uniju. Onaj ko kontroliše tokove hrane u svetu on će kontrolisati mnoge stvari u svetu.

Vladimir Vasiljevic

Ja sam bloger koji ovim blogom komentarišem ekonomska zbivanja u Srbiji iz mog ugla.

Post a Comment

Previous Post Next Post