Koliko Nam Treba Da Shvatimo Da je Rat U Ukrajni Laž?

politika



Rat u Ukrajni je scenario da se formira nova država na teritoriji sadašnje Ukrajne koja će služiti intresima zapada, a Ruska Federacija je isključivo protiv toga, jer to ugrožava njen teritorijalni integritet. Dok ostale zemlje u Evropskoj Uniji strahuju za nadolazeću zimu zbog krize energenata Srbija veruju da će saradnja sa Ruskom Federacijom doneti uspeh u ekonomskoj politici.


Tehnologije u svetu i dalje napreduju i ako je na svetskoj političkoj sceni veliki rat u Ukrajni. Naime čuvene firma Samsung prestaje sa proizvodnjom LCD monitora i započinje novu evoluciju a to su OLED ekrani.


Cena hrane u Srbiji po saznanjima ekonomskog fakulteta u Bjeljini će se kretati u skladu sa kretanjima cena na globalnom nivou. Predvidjaju se nestašice hrane i najteža zima u proteklih 70 godina. Rat u Ukrajni će naneti veliku štetu u proizvodnji žitatica, jer Ukrajna proizvodi oko 30% svetske proizvodnje ovih proizvoda što će reducirati svetsku ponudu za žitatcama.


Evropska Unija najvljuje paket sankcija Ruskoj Federaciji N1. Posle 100 dana rata Rusija još nije ostvarila svoje ciljeve i nastavlja sa daljim ratnim operacijama.

Vladimir Vasiljevic

Ja sam bloger koji ovim blogom komentarišem ekonomska zbivanja u Srbiji iz mog ugla.

Post a Comment

Previous Post Next Post