Rat U Ukrajni I Cena Crnog Zlata.

politika



Francuska republika već duže vreme traži alternativu na uvoz Ruske nafte. Svi izgledi su da će to biti nafta iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Uvoz Ruske nafte je za sada stopiran i bojkotuje se zbog krize u Ukrajni. Cena nafte u svetu će sigurno porasti, jer je smanjena svetska ponuda nafte zbog ekonomskih sankcija Ruskoj Federaciji.


Cena crnog zlata su uvek tema svetske politike, jer je ova sirovina glavni pokretač ekonomije u svetu.U Danskoj promene po pitanju bezbednosne politike. Naime, Danci pristupaju Evropskom Savezu Bezbednosti kao zajedničkoj bezbednosnoj alijansi Evropske Unije.


Nafta je prirodni resurs koji je trenutno u svetu najviše integrisan u proizvodne procese i u industrijisku proizvodnju. U doba Ukrajnske krize, neke kompanije su ostvarile ekstra profite, tako da su neke zemlje kao npr. Nemačka odlučila da poveća porez na ekstra profit. Radi se o naftnom, farmaceutskom i još nekim sektorima privrede.


Napadi na integritet svetskih lidera u spoljnoj politici je pokazatelj da su odnosi jako loši i da će se pogoršavati što će dovesti do stvaranja multipololarnog sveta jer će se javljati revanšizam od strane zemalja koje nisu na strani zapadne politike. Sergeju Lavrovu je ukinut avionski prevoz, što je akt teškog diplomatskog napada na integritet ovog svetskog lidera u spljnoj politici. predloženo je da Srbija i Rusija iskažu jako oštar zajednički stav.



Vladimir Vasiljevic

Ja sam bloger koji ovim blogom komentarišem ekonomska zbivanja u Srbiji iz mog ugla.

Post a Comment

Previous Post Next Post